Fondul Proprietatea accelerează spre lichidare. Ce va face cu banii din vânzarea acţiunilor Transelectrica

9 iul 2014 Autor: Roxana Pricop

Vezi galeria foto Greg Konieczny, administratorul Fondului Proprietatea, a lichidat active de 1,2 miliarde de lei din portofoliul fondului în ultimul an, fără a lua în calcul acţiunile Transelectrica

Fondul a scos la vânzare pachetul de 13,5% din acţiunile Transelectrica (TEL), evaluat la 231 milioane de lei (53 milioane de euro). Lichidităţile din conturile fondului ar urca astfel la aproape 2 miliarde de lei.

Acţiunile Transelectrica, operatorul reţelei naţionale de transport energie, au scăzut cu până la 5% în şedinţa de ieri, la un preţ de 22,2 lei/titlu, după ce FP a anunţat marţi dimineaţă că are de gând să vândă până la 9,89 milioane de acţiuni Transelectrica în cadrul unui plasament privat accelerat.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Tranzacţia vizează întreaga participaţie deţinută de fond, de 13,49% din capitalul Transelectrica. La preţul de luni, de 23,38 lei/acţiune, pachetul scos la vânzare valorează 231,2 mil. lei. Pe de al­tă parte, acţiunile FP au avansat uşor până la un preţ de 0,852 lei/titlu în şedinţa de ieri.

Fondul a început plasamentul privat ieri-di­mineaţă, potrivit unor surse din piaţă. Termenul de închidere este azi la ora 16.00, însă aş­teptările din piaţă sunt că fondul va reuşi să vândă acţiunile în prima zi de plasament.

Potrivit aceloraşi surse, preţul de vânzare s-ar situa în jurul valorii de 21 lei/acţiune, referinţă care ar presupune un discount de 10-11% faţă de preţul din piaţă, oferit de fond pentru ca investitorii să participe la plasament.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.07.2014

 

Cuvinte cheie:
actiuni
, vanzare
, transelectrica
, fondul proprietatea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide