Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea accelerează spre vânzări de active de un miliard de lei

Conpet Ploieşti deţine monopolul transportului de ţiţei prin conducte şi este controlată de stat prin intermediul Ministerului Economiei

Conpet Ploieşti deţine monopolul transportului de ţiţei prin conducte şi este controlată de stat prin intermediul Ministerului Economiei

Autor: Roxana Pricop

13.11.2014, 00:08 697

Fondul Proprietatea (FP) a accelerat pe final de an procesul de lichidare de active din portofoliu, scoţând la vânzare un pachet de 23,6% din acţiunile Conpet. Valoarea totală a activelor vândute de fond în acest an va urca la aproape un miliard de lei, după finalizarea tranzacţiei la Conpet.

Fondul şi-a anunţat ieri dimi­neaţă intenţia de a vinde un număr de până la 2,047 milioane de acţiuni pe care le deţine la compania de transport de ţiţei Conpet (COTE) printr-un plasament accelerat privat destinat investitorilor calificaţi.

Investitorii de pe bursă au reac­ţio­nat la informaţie, iar acţiunile Conpet au deschis şedinţa de tranzacţionare cu o scădere de 3,7% pentru ca pe parcursul şe­dinţei acţiunile să coboare până la un minus de 5,6%.

Pachetul scos la vânzare reprezintă 23,6% din capitalul Conpet, iar fondul ar rămâne cu o deţinere de 6,1% din companie după finalizarea tranzacţiei.

La preţul de marţi, 11 noiembrie, de 53 lei/titlu, pachetul scos la vânzare va­lorează 108,4 milioane de lei, însă este de aşteptat ca fondul să ofere un dis­count faţă de preţul din piaţă, la fel ca la vânzările anterioare de acţiuni Rom­gaz şi Transelectrica făcute în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO