Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea avertizează: îngheţarea chiriilor din zonele portuare la preţul minim din prezent va genera pierderi de zeci de milioane de euro

Fondul Proprietatea avertizează: îngheţarea chiriilor...
25.05.2017, 00:00 163

Îngheţarea nivelului chiriilor din zonele portuare la preţul minim din prezent, pentru următorii zece ani, măsură prevăzută într-o ordonanţă de urgenţă aprobată de Senat, va fi nocivă pentru administraţiile portuare şi va conduce, numai în cazul Portului Constanţa, la pierderea unor venituri de zeci de milioane de euro, susţine Fondul Proprietatea, acţionar cu 20% la Administraţia Porturilor Maritime.

„Aceşti bani ar putea fi folosiţi mult mai bine pentru proiectele de investiţii ale porturilor României decât să creeze beneficii nejustificate unor operatori privaţi”, spune Greg Konieczny, manager de portofoliu. Potrivit prevederilor proiectului de lege, nivelul chiriei pentru terenul portuar şi infrastructura utilizate de operatori care refuză să încheie contracte de închiriere va fi plafonat pentru o perioadă de zece ani la nivelul plătit în prezent pe baza contractelor, care spre exemplu în Portul Constanţa, variază între 0,22 lei şi 0,36 lei pe metru pătrat pe lună.

Proiectului de lege pentru modificarea ordonanţei de urgenţă privind administrarea porturilor a fost re-examinat şi aprobat prin procedură de urgenţă de Senat pe 15 mai, deşi fusese declarat neconstituţional pe 28 februarie 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO