Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea cere ASF aprobarea celui de-al nouălea program de răscumpărare de acţiuni

Fondul Proprietatea cere ASF aprobarea celui de-al...

Autor: Roxana Rosu

15.12.2017, 13:15 329

Administratorul Fondului Proprietatea a depus o solicitare la Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru avizarea celui de-al nouălea program de răscumpărare de acţiuni şi a numit firma Wood&Company Financial Services în calitate de intermediar al ofertei publice.

Prin aceasta ofertă, Fondul intenţionează să răscumpere până la 1,2 miliarde de acţiuni (atât sub forma de acţiuni, cât şi de GDR-uri) de la acţionarii săi.

Franklin Templeton Investment Management Marea Britanie, administratorul FP, urmează să numească Jefferies International Limited şi Wood&Company Financial Services în calitate de dealeri manageri, iar The Bank of New York Mellon în calitate de tender agent in legatura cu achizitia de certificate de depozit globale („GDR”).

”Se anticipeaza ca detaliile complete ale ofertei, inclusiv pretul, vor fi anuntate daca si cand oferta va fi implementata si aprobarea de la ASF obtinuta, aprobare care se estimeaza sa fie primita in termen de 10 zile lucratoare, potrivit reglementarilor in vigoare”, arată anunţul publicat vineri la BVB.

Avand in vedere aceasta evolutie, executia zilnica a programului de rascumparare in ceea ce priveste actiunile listate pe Bursa de Valori Bucuresti si GDR-urile listate pe London Stock Exchange a fost suspendata incepand cu data de 11 decembrie. Orice eventuala reluare, daca oferta va fi lansata, se va petrece dupa inchiderea ofertei de cumparare.

 Fondul Proprietatea are o capitalizare bursieră de 8,4 miliarde lei, iar de la  începutul acestui an s-au realizat tranzacţii în valoare de 1,2 miliarde lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO