Fondul Proprietatea evaluează Hidroelectrica la 3 miliarde de euro

15 ian 2016 Autor: Roxana Pricop

Fondul Proprietatea (FP) şi-a actualizat în decembrie valoarea participaţiei de 19,9% deţinută la Hidroelectrica în activul net propriu, evaluând-o în sus cu 476 milioane de lei, până la un total de 2,654 miliarde de lei.

Astfel întreaga companie este cotată la o valoare de 13,3 mld. lei (cca 3 mld. euro), mai scumpă cu 22% faţă de cotaţia anterioară din activul net al fondului.

Şi în decembrie 2013 şi decembrie 2014 fondul şi-a actualizat pe plus valoarea participaţiei la Hidroelectrica, însă în actualizarea din decembrie 2015 este raportată cea mai semnificativă creştere.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie şi este deţinut în proporţie de 80% de statul român prin Ministerul Energiei. Compania este şi cea mai profitabilă din portofoliul statului, motiv pentru care şi-a câştigat titlul de „perlă a coroanei“. Hidroelectrica a încheiat anul 2015 cu un profitul brut peste pragul de un miliard de lei, potrivit declaraţiilor făcute recent de Remus Borza, administratorul judiciar al companiei, pentru ZF.

Compania este însă în insolvenţă din anul 2012. Ultimele estimări sunt că Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă în mai-iunie, pentru ca listarea la bursa din Bucureşti să aibă loc cel mai probabil în 2017.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.01.2016

 

Cuvinte cheie:
Fondul Proprietatea
, Hidroelectrica
, participatie
, insolventa
, companie
, energie
, proprietate
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide