Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea face oferta publică de răscumpărare pentru 750 milioane de acţiuni

Fondul Proprietatea face oferta publică de...

Autor: Roxana Pricop

20.10.2014, 18:35 1198

Fondul Proprietatea a anunţat pe bursă că are în plan derularea unei oferte publice de răscumpărare ce vizează achiziţia a 750 milioane de acţiuni proprii. La ultimul preţ din piaţă de 0,89 lei/titlu, oferta ar valora 667 milioane de lei. Cele 750 milioane de acţiuni reprezintă 5,5% din numărul total de acţiuni FP.

Aceasta ar fi a doua ofertă de răscumpărare derulată de fond, după ce în toamna anului trecut FP a făcut o ofertă de 600 milioane de acţiuni la un preţ de un leu/titlu în condiţiile unui preţ în piaţă de circa 0,7 lei/titlu. Prima ofertă de răscumpărare a fost subscrisă de 17,5 ori de investitori. Aceştia au depus ordine de vânzare pentru 10,5 miliarde de acţiuni, faţă de cele 600 milioane de acţiuni oferite de fond.

Franklin Templeton, administratorul FP, a depus spre aprobare la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru iniţierea unei oferte publice

de cumpărare în scopul derulării celui de al patrulea program de răscumpărare aprobat prin hotărârea acţionarilor 28 aprilie 2014. Raiffeisen Bank este brokerul care va intermedia oferta.

Detaliile complete ale ofertei vor fi anunţate după obţinerea aprobării din partea ASF, care ar trebui obţinută în termen de 10 zile lucrătoare potrivit eglementărilor în vigoare, a mai anunţat FP. Fondul a suspendat execuţia zilnică a programului de răscumpărare începând cu 16 octombrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO