Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea ia un împrumut de la Citibank de 500 mil. lei ca să facă răscumpărări de acţiuni

Fondul Proprietatea ia un împrumut de la Citibank de 500...

Autor: Radu Bostan

05.05.2015, 18:54 670

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) a luat un împrumut de la Citibank Europe de 500 milioane de lei, banii urmând să fie folosiţi inclusiv la răscumpărărea propriilor acţiuni.

Fondul a încheiat cu sucursala locală a băncii o facilitate de credit "revolving", informează administratorul, Franklin Templeton.

"Sumele ce vor fi trase conform contractului de credit vor fi folosite în scopuri corporative, inclusiv pentru programe de răscumpărare, excluzând însă scopuri investiţionale. Perioada de disponibilitate a contractului de credit expiră la data de 27 Noiembrie 2015, iar rambursarea finală ar trebui să aibă loc la data de 31 Decembrie 2015, cel mai târziu", a anunţat administratorul fondului.

Fondul are nevoie de lichidităţi pentru a-şi duce la capăt programul de răscumpărări ale acţiunilor proprii, în care titlurile FP sunt cumpărate din piaţă şi apoi anulate, iar capitalul este restituit investitorilor. "Combustibilul" acestui program vine din dividendele încasate de Fond de la companiile din portofoliu şi din vânzarea participaţiilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO