Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea porturilor

Greg Konieczny

Greg Konieczny

Autor: Dan Grigore Ivan

27.06.2017, 00:05 494

Fondul Proprietatea (FP) îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să trimită legea porturilor la Curtea Constituţională sau la reexaminare în Parlament, inovcând faptul că aceasta încalcă principiile economiei de piaţă liberă, dispoziţii constituţionale şi per­mite un transfer de la companiile de stat către operatorii portuari privaţi.

„Estimările noastre arată că numai în cazul portului Contanţa pierderile din încasarea chiriilor derizorii stabilite în baza tarifelor plătite în prezent de primii cinci operatori portuari ar ajunge la circa 26 milioane euro pentru următorii zece ani. Aceşti cinci operatori ocupă 37% din suprafaţa portului şi au obţinut contractele de închiriere în urmă cu mulţi ani prin negocieri directe. Doar circa 10% din suprafaţa închiriată din portul Constanţa a fost atribuită în circumstanţe transparente prin licitaţii publice“, a spus Greg Konieczny, CEO al Fondului Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO