Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea listează 10% din oferta de vânzare Petrom la Londra, adică un pachet de 2,5 milioane certificate de depozite globale

Fondul Proprietatea listează 10% din oferta de vânzare...

Autor: Liviu Popescu

20.10.2016, 11:13 719

Citibank, o asociaţie bancară naţională organizată în conformitate cu legile SUA, a emis 2,5 milioane de certificate de depozite globale (GDR-uri) OMV Petrom la bursa de la Londra, ce reprezintă 374 milioane de acţiuni ordinare Petrom cu o valoare nominală de 0,1 lei pe acţiune. 

Fondul Proprietatea a vândut 3,6 miliarde de acţiuni OMV Petrom, iar asta înseamă că listarea la Londra a 374 milioane de acţiuni înseamnă un pachet de 10% care a mers pe bursa londoneză.

În data de 20 octombrie 2016, GDR-urile au fost: admise la listare pe segmentul standard al listei oficiale a Autorităţii de Conduită Financiară a Regatului Unit şi admise la tranzacţionare pe piaţa principală pentru instrumente financiare listate a Bursei de Valori din Londra (London Stock Exchange plc).

Fiecare GDR reprezintă un drept asupra a 150 de aiuni.

Certificatele globale de depozite au un preţ maxim de 9,16 dolari, faţă de 0,244 lei cât este în cazul acţiunilor SNP. La Londra a fost depusă o cerere pentru admiterea la listare pentru un număr de maximum 16,2 milioane de GDR-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO