Fondul Proprietatea mai are 10 mil. acţiuni pentru a finaliza al treilea program de răscumpărări

17 iul 2014 Autor: Roxana Pricop

Mediafax Foto

Fondul Proprietatea (FP) mai are de răscumpărat 9,85 milioane de acţiuni proprii în valoare de circa 8,3 milioane de lei pentru a duce la sfârşit cel de-al treilea program de răscumpărări ce vizează achiziţia a 252 milioane de acţiuni proprii.

Cele 9,85 milioane de acţiuni FP ar putea fi răscumpărate în această săptămână, luând în calcul volumele anterioare de acţiuni răscumpărate de fond de circa 3 milioane de acţiuni/şedinţă de tranzacţionare. Fondul a demarat cel de-al treilea program de răscumpărări pe 27 martie.

De atunci până în prezent, preţul acţiunilor FP a crescut cu 3,3% până la o cotaţie de 0,84 lei/acţiune. Fondul a ajuns în prezent să deţină 9,6% din capitalul social subscris propriu şi pentru a începe un nou program de răscumpărări va trebui să îşi reducă capitalul social prin ştergerea acţiunilor răscumpărate până în prezent.

În luna aprilie, acţionarii FP au aprobat cel de-al patrulea program de răscumpărări ce vizează achiziţia a până la 10% din capitalul social sau 990 milioane de acţiuni.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2014

 

Cuvinte cheie:
Fondul Proprietatea
, acţiuni
, răscumpărări
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide