Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea: Numai listările noi ar putea susţine modificarea pieţei de capital locală dintr-una de frontieră într-una emergentă

Fondul Proprietatea: Numai listările noi ar putea...

Autor: Dan Grigore Ivan

06.05.2016, 00:05 561

Fondul Proprietatea susţine că noile companii listate pe piaţa de capital ar putea atrage investitori şi ar putea să asigure o expunere mai ridicată a fondurilor de pensii locale, potrivit raportului pe 2015.

FP, una dintre cele mai mari afaceri din Ro­mânia, cu active de 11,5 mld. lei, susţine că lis­tările publice iniţiale (iniţial public offering - IPO) reprezintă factorul-cheie în dez­voltarea pieţei de capital, care în prezent se ridică la 14% din Produsul Intern Brut, unul dintre cele mai joase niveluri din regiune (Polonia 64%, Ungaria 55%, Austria 26% şi Republica Cehă 22%).

„Rata de creştere economică împreună cu bazele economice solide şi perspectivele pozitive ar trebui să determine o creştere a investiţiilor străine directe, care ar putea fi susţinute de asemenea şi de tendinţa de mutate a capacităţilor de producţie din Europa de Vest“, scriu reprezentanţii FP în raportul aferent anului 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO