Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea scoate la vânzare acţiuni OMV Petrom pentru mărirea free-floatului companiei petroliere

Fondul Proprietatea scoate la vânzare acţiuni OMV...

Autor: Dan Grigore Ivan

26.09.2016, 00:08 1474

Fondul Proprietatea (FP), unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi de pe piaţa de capital de la Bucureşti, scoate la vânzare prin intermediul unei oferte publice o parte din participaţia sa de 19% în compania petrolieră OMV Petrom (SNP), cu scopul de a mări free-floatul sau numărul acţiunilor libere la tranzacţionare, se arată într-un comunicat publicat pe bursă de către reprezentanţii Fondului.

Fondul Proprietatea trans­mite că „urmăreşte creş­terea lichidităţii acţiunilor societăţii şi în acelaşi timp să rămână un investitor pe termen lung dedicat dezvoltării cu succes a societăţii“, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Fondul este de acord, în anumite condiţii, ca pentru o perioadă de 360 zile de la data închiderii ofertei să nu mai vândă alte acţiuni SNP.

După anunţul FP, capitalizarea bursieră a companiei s-a depreciat cu 3,47%, până la 14,161 miliarde lei (3,175 miliarde euro), după ce s-au derulat 666 tranzacţii, cu o valoare cumulată de 1,538 milioane lei, reprezentând o pondere de 15,10% din valoarea tranzacţiilor cu titluri SNP în ultima lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO