Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea şi-a răscumpărat 3,7 miliarde de acţiuni din 2011 încoace

Fondul Proprietatea şi-a răscumpărat 3,7 miliarde de...

Autor: Dan Grigore Ivan

10.11.2016, 00:03 228
Fondul Proprietatea (FP), unul dintre cei mai tranzacţionaţi emitenţi locali, a răs­cumpărat 3,7 miliarde de acţiuni din mai 2011 până în prezent, în urma a şapte programe derulate, dintre care şase încheiate şi unu în desfăşurare. Pentru a reduce discountul faţă de VUAN, Fondul Proprietatea doreşte să continue această politică prin derularea şi a  celui de-al optulea program în trimestrul al treilea, se arată într-un raport al Intercapital Invest.

„Primul program de răscumpărari a fost demarat în 2011, scopul fiind returnarea de valoare către acţionari, sub altă formă decât acordarea de dividende, prin creşterea valorii activului net“, scrie analistul Ronnie Khreis în raport.

Actualul program de răscumpărare, al şaptelea din mai 2011, a fost demarat în septembrie 2016 şi este estimat să dureze până în mai anul viitor, urmând a fi cumpărate 366,45 milioane de acţiuni Fondul Proprie­tatea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO