Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea şi-a săltat VUAN-ul cu 7,4% în noiembrie graţie ofertei de răscumpărare

Fondul Proprietatea şi-a săltat VUAN-ul cu 7,4% în...

Autor: Roxana Pricop

16.12.2013, 00:05 470
Fondul Proprietatea (FP) a raportat în luna noiembrie o creştere record de 7,4% a valorii unitare a activului net (VUAN) în principal graţie excluderii din calculul acestui indicator a celor 600 milioane de acţiuni răscumpărate de la investitori.
 
Valoarea unitară a activului net (VUAN) pentru luna noiembrie publicată de fond este de 1,2432 lei/acţiune, cu 7,4% mai mult faţă de VUAN-ul de 1,1575 lei pentru luna octombrie. Creşterea din noiembrie este cea mai ridicată şi urcă la aproape 10% aprecierea înregistrată de VUAN-ul fondului pentru întregul an.
 
În luna noiembrie au avut loc două evenimente im­por­tante pe bursă cu impact asu­pra activelor fondului. Lista­rea unui pachet de 15% din acţiunile Romgaz şi astfel obţinerea unei referinţe publice pentru valoare acţiunilor Romgaz deţinute de fond şi finalizarea ofertei publice de cumpărare de 600 milioane de acţiuni proprii derulată de fond.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO