Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea şi SIF-urile au pierdut 1,6 mld. lei din capitalizare în primele şase luni

Fondul Proprietatea şi SIF-urile au pierdut 1,6 mld. lei...

Autor: Liviu Popescu

03.08.2016, 00:07 745

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea afişau la finele lunii iunie un nivel cumulat al capitalizării de 11,4 miliarde de lei, în scădere cu 12% faţă de finele anului 2015. Declinul în termeni nominal a fost de circa 1,6 mld. lei, potrivit datelor BVB.

Profitul net a crescut pentru toţi cei şase emitenţi în tri­mes­trul al doilea comparativ cu primele trei luni, însă capitalizarea a scăzut în cazul tuturor.

Brokerii spun că pentru situaţia aparent paradoxală este vinovată relevanţa scăzută a profitului în cazul acestor emitenţi.

Profiturile cumulate ale celor şase fonduri de investiţii era la finele lunii iunie de 820 mil. lei, în urcare cu 25% faţă de iunie 2015, în special datorită creşterii cu 52% a rezultatului Fondului Proprietatea la 541 mil. lei. Discounturile la care sunt tranzacţionate în piaţă acţiunile celor cinci SIF-uri, adică raportul dintre ultimul preţ de tranzacţionare şi activul net unitar, varia la finele lunii iunie între 33% şi 56%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO