Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea va plăti intermediarilor comisioane de 4% din suma încasată de la Petrom

Fondul Proprietatea va plăti intermediarilor comisioane...

Autor: Dan Grigore Ivan

12.10.2016, 00:06 713
Fondul Proprietatea (FP), emitent cu 8,8 mld. lei capitalizare, se aşteaptă să plătească comisioane de până la 4% pen­tru vânzarea pachetului de 3,6 mi­liarde de acţiuni la OMV Petrom (SNP), ceea ce înseamnă că ar putea plăti comi­sioane, tarife sau cheltuieli între 33 mil. lei şi 37 mil. lei, potrivit prospectului.

În cazul în care preţul final va fi 0,244 lei per acţiune (preţul maxim), Fondul Proprietatea ar încasa apro­ximativ 888 milioane lei pentru pachetul de 3,6 miliarde acţiuni pe care îl oferă către piaţă, din care, după plata comisioanelor, va obţine aproximativ 851 milioane lei.

Perioada de subscriere este între 6 octombrie şi 13 octombrie. Comisionul pentru subscrieri de retail este zero. Investitorii mici de retail, cei care vor cumpăra până la 1,5 milioane de acţiuni vor beneficia de un preţ de ofertă egal cu 95% din preţul final dacă vor subscrie în primele patru zile şi 3% dacă vor subscrie din cea de a cincea zi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO