Burse - Fonduri mutuale

​Fondul Proprietatea va vinde 6,4% din OMV Petrom, adică 3,6 miliarde de acţiuni la un preţ maxim de 0,244 lei/acţiune. La privatizarea Petrom în 2004, preţul pe acţiune era de 0,239 lei

​Fondul Proprietatea va vinde 6,4% din OMV Petrom,...

Autor: Liviu Popescu

05.10.2016, 16:50 4687

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)  a aprobat la 5 octombrie prospectul de ofertă publică secundară prin care Fondul Proprietatea oferă spre vânzare până la 3,6 miliarde de acţiuni deţinute în OMV Petrom, reprezentând aproximativ 6,4% din capitalul social al OMV Petrom, sub formă de acţiuni şi certificate globale de depozit (GDR-uri).

Preţul de subscriere pentru investitorii de retail va fi de până la preţul maxim de 0,244 lei/acţiune, şi până la preţul maxim de 9,16 dolari/ GDR. Pentru investitorii instituţionali: la orice preţ până la preţul maxim (inclusiv).

“Pasul de preţ aferent subscrierilor pentru acţiuni oferite este de 0,001 lei, iar pasul de preţ aferent subscrierilor pentru GDR oferite este de 0,5 dolari”. Perioada de derulare este 6 octombrie-13 octombrie 2016. Intermediarul ofertei va fi Goldman Saches International, iar manageri internaţionali: BCR, Erste Group Bank şi Wood&Company Financial.

Solicitarea va fi către United Kingdom Financial Conduct Authority (UK FCA) drept autoritate competentă a United Kingdom Financial Services and Markets Act 2000, pentru admiterea GDR la tranzacţionare pe lista oficială în segmentul standard al United Kingdom şi London Stock Exchange plc pentru admiterea GDR la tranzacţionare pe piaţa principală a instrumentelor financiare listate la bursa de valori de la Londra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO