Fondul Proprietatea vinde 6,4% din Petrom şi va încasa maximum 888 mil. lei

6 oct 2016 Autor: Liviu Popescu

Fondul Proprietatea va vinde 6,4% din participaţia de 19% de­ţinută la OMV Petrom, cea mai mare companie listată la BVB, adică aproximativ 3,6 miliarde de acţiuni, la preţul maxim de 0,244 lei.
 
Astfel, Fondul Proprietatea va încasa maximum 888 de milioane de lei. Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) a aprobat ieri prospectul de ofertă prin care FP vinde o parte din deţinerea la Petrom (SNP), sub formă de acţiuni şi certificate globale de depozit (GDR-uri).
 
Preţul de subscriere pentru investitorii de retail va fi de până la preţul maxim de 0,244 lei/acţiune şi până la preţul maxim de 9,16 dolari/ GDR. Pentru investitorii institu­ţionali: la orice preţ până la preţul maxim (inclusiv).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2016

 

Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, vanzare
, fond
, proprietate
, omv petrom
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide