Fondul Suveran al Norvegiei, acţionar şi la bursa românească, creşte cu 285 mil. dolari pe zi

23 aug 2017 Ziarul Financiar

Fondul Suveran al Norvegiei, în valoare de 970 de miliarde de dolari, a înregistrat o creştere de 2,6% în al doilea trimestru din 2017, crescând pentru al cincilea trimestru consecutiv, pe fondul optimismului legat de creşterea economică care a influenţat pieţele, scrie Bloomberg.

Fondul a raportat o creştere de 26 mld. euro. Porto­foliul acţiunilor a crescut cu 3,4%, bon­durile s-au majorat cu 1,1%, iar pro­prie­tăţile imobi­liare au crescut cu 2,1%.

Creşterea de 6,5% a fondului în primele două tri­mestre, echivalentul a aproximativ 79 mld. dolari, reprezintă recordul perioadei, a declarat Trond Grande, reprezentant al Norges Bank Invest­ment Management.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2017

 

Cuvinte cheie:
Fondul Suveran al Norvegiei
, actionar
, bursa romaneasca
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide