Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei, acţionar şi la BVB, sparge pentru prima dată pragul de 1.000 de miliarde de dolari

13 sep 2017 Autor: Liviu Popescu

Valoarea Fondului Suveran de Investiţii al Norvegiei, acţionar şi la bursa românească, a atins ieri pentru prima dată 1.000 de miliarde de dolari, pe fondul boom-ului de pe pieţele bursiere globale şi al aprecierii euro, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

Fondul avea la finele anului trecut investiţii în acţiuni româneşti la BVB de aproximativ 96 mil. dolari (410 mil. lei), în scădere cu 29% faţă de anul precedent, potrivit datelor Fondului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2017

 

Cuvinte cheie:
fond
, investitii
, norvegia
, miliarde
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide