Burse - Fonduri mutuale

Fondul Value4Capital a plătit 20 milioane de euro în 2009 să intre în acţionariatul Medlife. Acum ar putea ieşi cu 57 mil. euro, în cazul unui success al listării. Veniturile obţinute de cei doi acţionari vânzători se pot ridica la 69 mil. euro

Fondul Value4Capital a plătit 20 milioane de euro în...

Autor: Liviu Popescu

06.12.2016, 14:33 665

Fondul Value4Capital, care a intrat în acţionariatul Medlife în 2009 pentru 20 milioane de euro, are în prezent 36,2% din compania, adică 7,3 milioane de acţiuni, iar la un preţ de 35 de lei pentru o acţiune afişat în prospect rezultă că fondul înregistrat în Cipru ar putea să iasă cu circa 57 mil. euro.

“Veniturile obţinute în urma Ofertei de V4C Eastern Europe Holding V Limited, care este filială a V4C Eastern Europe Fund, un fond închis de investiţii private tip equity, vor fi folosite pentru rambursarea de capital şi câştiguri din investiţii către investitorii Grupului din care V4C Eastern Europe Holding V Limited face parte”, se arată în prospectul de listare a Medlife.

Acţionarii vânzători, Value4Capital şi International Finance Corporation, ar putea primi 69 mil. euro (309 mil. lei) în urma ofertei, presupunând că toate acţiunile oferite deţinute de fiecare acţionar vânzător în parte vor fi vândute la preţul maxim de ofertă, respectiv la 35 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO