Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de acţiuni au câştigat în ianuarie cât un depozit într-un an

Fondurile de acţiuni au câştigat în ianuarie cât un depozit într-un an

Autor: Roxana Pricop

05.02.2013, 00:07 1448

Fondurile de acţiuni au încheiat luna ianuarie cu randamente de până la 8%, peste dobânda pe un an plătită de bănci pentru un depozit, fiind susţinute de avansul puternic înregistrat de bursă.

Performerul pieţei este fondul de acţiuni tranzacţionabil ETF BET Tradeville, singurul de acest tip de pe piaţa locală. Fondul a obţinut un randament de 8% copiind structura indicelui BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti. De la începutul anului, indicele BET a crescut cu 8,53%, diferenţa de randament faţă de performerul lunii ianuarie fiind cauzată de comisioanele de administrare percepute de managerul fondului, societatea Vanguard Asset Management.

"Mă aştept ca indicele BET să atingă noi maxime postcriză în 2013. În comparaţie cu 2011 şi 2012, consider că 2013 va fi un an mai puţin volatil, iar mai puţină volatilitate înseamnă riscuri mai mici, deci administratorii de fonduri vor avea şanse mai mari să bată piaţa", a spus Dragoş Dă­răbuţ, directorul general al societăţii de administrare Vanguard Asset Management. Societatea este controlată de Andrei Siminel, şeful fondului de investiţii NCH Advisors.

Pe locul secund în clasament se situează tot un fond de indice care a copiat structura indicelui BET - Certinvest BET Index - cu un randament de 7% în ianuarie. Al treilea este fondul de indice Certinvest BET FI Index, care ur­mă­reşte structura indicelui BET-FI, cu un randament de 6%. Ziarul Financiar centralizează performanţele fondurilor mutuale pe aplicaţia http://www.zf.ro/fonduri-mutuale/.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO