Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de acţiuni au pierdut pariul pe SIF

Autor: Roxana Pricop

06.10.2010, 23:57 20

Pariul pe acţiunile celor cinci SIF-uri le-a adus fondurilor deacţiuni performanţe modeste şi apropiate de cele ale fondurilorcare îşi investesc cea mai mare parte a activelor în depozitebancare şi care expun investitorii unui risc mult mai redus.

"Acţiunile celor cinci SIF-uri au fost sub-performere în acest,aşteptările privind evoluţia acestor acţiuni fiind mult maioptimiste decât a confirmat piaţa. Am fost prea optimişti laînceputul anului pentru că am mizat că revenirea economiilor dinVest se va regăsi printr-un flux de capital pe piaţa locală", aspus Radu Hanga, directorul general al societăţii de administrare ainvestiţiilor BT Asset Management. Indicele celor cinci SIF-uri apierdut 1,74% din valoare în primele nouă luni ale anului, încondiţiile în care performanţele acţiunilor din sectorul energeticau urcat la peste 20%. Fondul de acţiuni Omninvest, administrat deSIRA, a fost singurul fond de acţiuni care a obţiunt un randamentpeste aprecierea de 12,3% a indicelui BET, principalul indice albursei, din primele nouă luni ale anului. Fondul a marcatrandamentul de aproape 22% investind în produse derivate careurmăresc evoluţia indicelui american S&P500. Restul fondurilorde acţiuni nu au reuşit să obţină un randament mai mare de 10%, încondiţiile în care cel mai performant fond monetar, Tezaur, amarcat un randament de 7,17% în primele nouă luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO