Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de acţiuni cad victime corecţiilor din octombrie de pe burse

Fondurile de acţiuni cad victime corecţiilor din...

Autor: Roxana Pricop

21.10.2014, 00:07 629

Un singur fond de acţiuni din România este pe plus în primele două săptămâni ale lunii octombrie, marcate de scăderi ample pe bursă, însă doar pentru că este la începutul perioadei de funcţionare şi nu a investit în acţiuni.

Fondurile de indici pe acţiuni au căzut cel mai rapid victime corecţiilor de pe bursă cu scăderi de până la 8%. Fondurile de acţiuni au intrat în octombrie cu randamente în medie de 5% de la începutul anului, doar trei dintre 15 fonduri raportând randamente negative pe primele nouă luni. Maximul la nouă luni a fost de 12% atins de fondul de indice tranzacţionat ETF BET Tradeville. După primele două săptămâni din octombrie, când indicele BET a scă­zut cu 7,7%, bilanţul randamentelor de la începutul anului s-a schim­bat radical. Randamentul mediu este negativ, de minus 1% pentru perioada 31 decembrie 2013 -16 octombrie 2014, iar maximul este de 6% raportat de fondul ETF BET Tradeville.

Analizând evoluţia fondurilor de acţiuni în luna octombrie reiese că fondurile de indici, ale căror portofolii copiază structura unui indice bursier, au fost cele mai afectate de turbulenţe.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- ce fond a obţinut randamentul maxim la nouă luni

- pierderile fondurilor de indici în primele săptămâni ale lunii octombrie; situaţia  fondurilor de acţiuni administrate activ

- topul fondurilor de acţiuni în octombrie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO