Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de investiţii ale Raiffeisen au sărit de pragul de 1,5 miliarde de euro în active

Răzvan Szilagyi, directorul general al Raiffeisen Asset Management

Răzvan Szilagyi, directorul general al Raiffeisen Asset Management

Autor: Roxana Pricop

09.02.2016, 00:04 691
Activele gestionate de societatea de administrare a investiţiilor Raiffeisen Asset Management, parte din grupul financiar Raiffeisen, au depăşit pragul de 1,5 miliarde de euro (6,7 mld. lei). Fondurile cu investiţii în instrumente cu venit fix, precum titluri de stat şi obligaţiuni, deţin cea mai mare pondere în activele administratorului, în timp ce fondurile cu investiţii în acţiuni deţin o pondere de peste 10% din active.

Raiffeisen Asset Management este al doilea cel mai mare administrator de fonduri de pe piaţa locală, cu o cotă de 30% la finalul anului trecut. Pentru prima dată activele fondurilor cu componenţă de acţiuni ale Raiffeisen AM au trecut de pragul de 150 milioane de euro (670 mil. lei).

Societatea administrează opt fonduri deschise de investiţii (fonduri mutuale), din care jumătate au expunere pe acţiuni. Fondurile de investiţii cu capital protejat  (Raiffeisen Confort şi Raiffeisen Confort Euro) au avut cea mai mare creştere a activelor în ultimul an, graţie potenţialului de creştere a randamentului, cât şi de protecţia pe care o oferă.

„Într-un mediu de dobânzi scăzute investitorii noştri au acordat importanţa cuvenită prezenţei fondurilor de investiţii cu componenţă de acţiuni în portofoliul lor. (...) Strategiile active aplicate de fondurile noastre cu capital protejat şi de „absolute return“ au reuşit să ofere şi pe termen scurt un grad de risc scăzut, potrivit profilului de risc al clienţilor noştri. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda unui început de an marcat de scăderi semnificative pe bursele globale“, a declarat Răzvan Szilagyi, directorul general al Raiffeisen Asset Management.

Fondul de investiţii Raiffeisen Confort avea la sfârşitul anului 2015 active de 345 milioane de lei, faţă de 200 milioane de lei la începutul anului trecut. Fondul de investiţii Raiffeisen Confort Euro dispunea de active de 60 milioane de euro, duble faţă de începutul anului 2015. Fondul de investiţii Raiffeisen Benefit, fond cu strategie de randament absolut, avea la sfârşitul anului 2015 active de 55 milioane de lei, cu 57% mai mari decât la începutul anului.

În acest an, cele mai mari randamente din rândul fondurilor Raiffeisen au fost obţinute de fondurile Ron Plus şi Ron Flexi cu un avans de circa 0,4% al unităţii de fond.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO