Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de investiţii revin în jocul achiziţiilor şi vor să încheie cel puţin o tranzacţie anul acesta

Fondurile de investiţii revin în jocul achiziţiilor...

Autor: Ioana David

02.02.2015, 00:07 478

Fondurile de investiţii active pe piaţa locală au în vedere să realizeze cel puţin o achiziţie anul acesta, încurajate de perspectivele de creştere economică şi de faptul că vânzătorii şi-au ajustat aşteptările de preţ.

În atenţia fondurilor se află domenii precum retailul, serviciile medicale, cele bancare sau IT-ul, iar câteva se gândesc şi la exit-uri.

„Ne aşteptăm să încheiem cel puţin o tranzacţie anul acesta în România. Suntem interesaţi de produsele de larg consum şi retail, de servicii financiare şi de servicii medicale, sectoare în care avem un număr important de tranzacţii şi de exituri“, a spus Cris­ti­an Nacu, partener al En­terprise Investors, care are în portofoliu businessuri precum Macon, Pro­fi şi Smartree.

În 2014, cea mai activă firmă de private equity din România a fost Axxess Capital, care a preluat Nextebank şi Star Storage, iar în 2015 merge înainte cu achiziţiile. „Stu­diem în acest moment mai multe oportunităţi care sperăm să se concluzioneze până la sfârşitul acestui an“, a spus Horia Manda, managing director al Axxess Capital.

La cumpărare a intrat anul trecut şi Resource Partners, fond care a cumpărat reţeaua de centre de fitness World Class. „Avem în vedere atât achiziţii pe portofoliu, inclusiv pe compania deţinută în România, World Class, cât şi noi tranzacţii de sine stătătoare“, a spus Dan Fărcăşanu, invest­ment director la Resource Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO