Finanţe personale

Fondurile de obligaţiuni au bătut acţiunile la randamente

16 mar 2016 Autor: Roxana Pricop

Fondurile de obligaţiuni domină clasamentul celor mai mari randamente din intervalul februarie 2015 - februarie 2016, cu câştiguri de până la 5,8% în euro.

Spre comparaţie, fondurile de acţiuni au pierdut în medie 8%.

Nouă din cele mai performante 20 de fonduri mutuale sunt fonduri de obligaţiuni, potrivit datelor Asociaţiei Administra­to­rilor de Fonduri. Urmează fondurile ce investesc în instrumente cu venit fix (obligaţiuni, depozite, titluri de stat), care deţin opt poziţii din top 20, în timp ce fondurile de multi-active (fostele fonduri diversificate), ce investesc şi în acţiuni, deţin două poziţii.

Spre comparaţie, un depozit în euro a adus în acelaşi interval o dobândă medie de 1,7%. Un depozit în lei a fost remunerat cu o dobândă medie de 3%. În perioada februarie 2015 - februarie 2016, indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a scăzut cu 10%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.03.2016

 

Cuvinte cheie:
Fonduri de obligatiuni
, actiuni
, bursa
, randamente
, depozit
, investitii
, active
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide