Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii obligatorii au câştigat în medie 1,8% în primul semestru

Fondurile de pensii obligatorii au câştigat în medie...

Autor: Roxana Pricop

07.07.2015, 00:08 992

Fondurile de pensii private obligatorii au încheiat primul semestru cu un randament mediu de 1,8%, de aproape trei ori mai mic decât media din prima jumătate a anului trecut. Volatilitatea ridicată de pe pieţele financiare şi-a pus amprenta asupra câştigurilor.

Cele şapte fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) au raportat în primul semestru al acestui an randamente cuprinse între un maxim de 2,8%, atins de fondul Aripi administrat de Generali, şi un minim de 1,4% atins de fondurile ING, Alico şi AZT Viitorul Tău, potrivit calculelor ZF în baza datelor publicate de companii şi de asociaţia de profil APAPR.

Raportat la rezultatele din primul semestru al anului 2014, randamentele obţinute de fondurile de pensii obligatorii sunt mai mici în acest an. În primul semestru din 2014, cel mai performant fond avea un plus de 6,2% (Aegon Vital), iar cel mai scăzut randament semestrial era în 2014 de 4% (Alico). Randamentul mediu era de 5,3% în primul semestru al anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO