Burse - Fonduri mutuale

Fondurile de pensii obligatorii ţin 1,4 mld. lei în depozite. Ce bănci iau partea leului

Fondurile de pensii obligatorii ţin 1,4 mld. lei în...

Autor: Roxana Pricop

17.06.2014, 00:04 316
Cele opt fonduri de pensii private obliga­to­rii ţin 1,35 miliarde de lei plasate în depo­zi­te bancare, reprezentând circa 9% din ac­ti­vele totale de 15,28 miliarde de lei de la finalul lunii aprilie.

Depozitele bancare sunt un plasament preferat de fondurile de pensii pentru lichi­di­tate, putând fi accesate oricând apare o oportunitate mai bună de investiţii în piaţă, pentru că au un grad de risc scăzut şi pentru diversificarea portofoliului. Mai mult, pentru că fondurile de pensii obligatorii dispun de active mari, de ordinul miliardelor de lei, acestea beneficiază de dobânzi mai mari la depozite decât o persoană obişnuită care primeşte o dobândă de circa 3% pe an la lei pentru economiile proprii.

Cel mai mare fond de pensii private obliga­to­rii din piaţă este ING Pensii, cu active de 5,74 mld. lei. Potrivit porto­fo­liu­lui detaliat cu structura investiţiilor la finalul anului trecut, fondul de pensii private obli­ga­torii al ING ţinea 302 mil. lei în de­pozite ban­care în lei şi valută. Cele mai mari depo­zite erau deschise la Garanti Bank, unde fondul avea plasate 180,6 mi­lioa­ne de lei la finalul anului trecut. În de­po­zi­te bancare deschise la BRD, fondul ING avea plasate 61 mil. lei, iar în de­po­zi­te deschise la UniCredit Ţiriac avea plasate alte 35 mil. lei.

WikiZF: Profilul companiei BRD

WikiZF: Profilul companiei ING

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO