Burse - Fonduri mutuale

Fondurile mutuale au 500 de milioane de lei pentru acţiuni la bursă

Fotograf: Andreea Alexandru

Fotograf: Andreea Alexandru

Autor: Roxana Pricop

11.02.2015, 00:07 960

Primii cinci manageri din fonduri din România, cu active în gestiune de 20,2 miliarde de lei (4,6 mld.euro), au prins curaj şi anunţă investiţii record de până la 500 milioane de lei (113 mil. euro) în acţiuni în acest an, împinşi de randamentele tot mai mici pe care le pot obţine pentru investitori din plasamentele în titluri de stat şi depozite bancare.

„Sperăm să investim 40 milioane de euro (176 mil. lei) în achiziţii de acţiuni la bursa din Bucureşti în acest an, dintr-un total de 100 milioane de euro bugetaţi ca intrări nete în fondurile cu expunere pe acţiuni“, a spus Dragoş Neacşu, preşedintele Erste Asset Management, cel mai mare manager de bani cu active în gestiune de 8,5 miliarde de lei.

La finalul anului trecut, cele peste 70 de fonduri mutuale aveau investiţii în acţiuni de 814 mil. lei, reprezentând 4% din activele totale. Peste jumătate din activele fondurilor mu­tuale sunt investite în titluri de stat, iar un sfert în depozite bancare.

Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a crescut cu 9% (fără dividende) anul trecut, faţă de un câştig de 26% în 2013 şi de 18% în 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO