Fondurile mutuale au bătut dobânzile în 2014

8 ian 2015 Autor: Roxana Pricop

Topul randamentelor pe 2014 este condus de fondul de plasamente diversificate Carpatica Global cu un câştig de 10,10%, de peste două ori mai mare decât dobânda adusă de un depozit bancar şi peste avansul indicelui BET, principala referinţă a bursei.

„Performanţa fondului a fost susţinută în principal de evoluţia pozitivă a acţiunilor din sectorul energetic şi utilităţi, unde s-au în­re­gistrat cele mai importante creş­teri. În 2015 vom continua strategia investiţională pentru Carpatica Global:  crearea unui mix între instrumentele cu venit fix şi acţiuni (preponderent din sectorul energetic şi de utilităţi). Având în vede­re că fondul se adresează persoanelor care îşi asumă un risc mediu-scăzut, ponderea acţiunilor din portofoliu nu va depăşi 35%“, a spus Claudia Dia­conescu, analist investiţii la Carpatica Asset Management.

Pe locul secund în clasament se situează fondul de obligaţiuni ING Bond cu un randament de 8,7% anul trecut, iar pe locul al treilea urmează fondul diversificat Erste Ba­lanced cu un câştig de 8,1%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2015

 

Cuvinte cheie:
Fonduri mutuale
, dobanzi
, bursa
, castigare
, bet
, depozit
, indice
, plasamente
, randamente
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide