Burse - Fonduri mutuale

Fondurile mutuale au bătut dobânzile în 2014

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

08.01.2015, 00:07 1262

Topul randamentelor pe 2014 este condus de fondul de plasamente diversificate Carpatica Global cu un câştig de 10,10%, de peste două ori mai mare decât dobânda adusă de un depozit bancar şi peste avansul indicelui BET, principala referinţă a bursei.

„Performanţa fondului a fost susţinută în principal de evoluţia pozitivă a acţiunilor din sectorul energetic şi utilităţi, unde s-au în­re­gistrat cele mai importante creş­teri. În 2015 vom continua strategia investiţională pentru Carpatica Global:  crearea unui mix între instrumentele cu venit fix şi acţiuni (preponderent din sectorul energetic şi de utilităţi). Având în vede­re că fondul se adresează persoanelor care îşi asumă un risc mediu-scăzut, ponderea acţiunilor din portofoliu nu va depăşi 35%“, a spus Claudia Dia­conescu, analist investiţii la Carpatica Asset Management.

Pe locul secund în clasament se situează fondul de obligaţiuni ING Bond cu un randament de 8,7% anul trecut, iar pe locul al treilea urmează fondul diversificat Erste Ba­lanced cu un câştig de 8,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO