Burse - Fonduri mutuale

Fondurile mutuale monetare şi cele în valută au urcat piaţa la peste 6 miliarde de lei

Fondurile mutuale monetare şi cele în valută au urcat piaţa la peste 6 miliarde de lei

Autor: Roxana Pricop

11.04.2011, 23:54 83

Fondurile monetare, denominate în lei şi euro, au continuat săatragă cei mai mulţi bani din partea investitorilor în primultrimestru, când au înregistrat intrări nete în valoare de aproape425 mil. lei (peste 100 mil. euro).

La polul opus se află fondurile de acţiuni care nu au atrasniciun ban (în valoare netă) în primul trimestru, potrivitstatisticilor emise de Asociaţia Administratorilor de Fonduri(AAF). Industria fondurilor mutuale a încheiat primul trimestru alanului cu active nete de 6,15 mld. lei (aproape 1,5 mld. euro), încreştere cu 12,1% faţă de finalul anului trecut, şi cu intrări netede în valoare totală de 578,4 mil. lei (140 mil. euro).

În primul trimestru, fondurile monetare denominate în euro auatras cele mai consistente sume, respectiv 237,1 mil. lei, urmatede fondurile monetare în lei cu 187,8 mil. lei şi de fondurile deobligaţiuni, care au atras peste 140 mil. lei de lainvestitori.

Fondurile de plasamente diversificate au înregistrat intrărinete de 13,1 mil. lei. Intrările în fondurile de acţiuni au fostzero în primul trimestru. Lipsa de interes pe care investitorii oarată faţă de fondurile de acţiuni are loc în contextul în care laînceputul anului s-a listat Fondul Proprietatea, acţiunileSIF-urilor s-au apreciat puternic pe anunţul creşteriidividendelor, iar statul se pregăteşte să privatizeze pachete deacţiuni deţinute la Petrom, Transelectrica şi Transgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO