Fondurile Templeton au vândut 1% din BVB pentru 2 mil. lei

20 iun 2014 Autor: Roxana Pricop

Două fonduri de investiţii administrate de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, au vândut un pachet de 73.587 de acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), principalul operator bursier de pe piaţa locală de capital, pentru o sumă de 2,1 milioane de lei.
 
Tranzacţia reprezintă 0,95% din capitalul BVB şi a fost în­cheiată miercuri 18 iunie la un preţ de 28,69 lei/acţiune, uşor peste referinţa din şedinţa anterioară de 28,4 lei/titlu. După încheierea tranzacţiei, cel mai probabil fondurile Templeton şi-au coborât deţinerile la BVB la circa 4% din capital.
 
Cei mai mari acţionari ai BVB sunt fonduri de investiţii stră­ine, printre care cele administrate de Erste şi de Franklin Templeton. În acţionariatul BVB  sunt prezente şi SIF Mol­do­va (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Oltenia (SIF5), care deţin tot câte 5% din titluri, iar SIF Muntenia (SIF4) are 4,32%.
 
Vânzarea efectuată de fondurile Templeton are loc în condiţiile în care pe bursă se derulează cea mai mare ofertă publică de acţiuni prin care statul speră să strângă între 2 miliarde de lei şi 2,4 miliarde de lei din vân­za­rea a 51% din acţiunile Elec­trica. Dacă se va sub­scrie integral, oferta Elec­tri­ca este de aşteptat să con­tribuie la creşterea ve­ni­turilor BVB în acest an.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2014

 

Cuvinte cheie:
franklin templeton
, fonduri
, bvb
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide