Burse - Fonduri mutuale

FP, aproape de ridicarea interdicţiei de vânzare de acţiuni la Romgaz

FP, aproape de ridicarea interdicţiei de vânzare de...

Autor: Roxana Pricop

15.04.2016, 00:07 1882

Săptămâna viitoare expiră perioada de şase luni în care Fondul Proprietatea (FP) nu a avut voie să vândă din deţinerea sa de acţiuni la Romgaz.

Expirarea perioadei nu înseamnă că fondul îşi va vinde acţiu­nile, mai ales că analiştii de pe piaţa de capital susţin că toate companiile listate din portofoliul FP sunt un potenţial de „sell“. „Oricare dintre companiile listate din portofoliul Fon­du­lui Proprietatea pot fi considerate potenţiale ţinte de vânzare“, a spus Dana Mândru, analist la casa de brokeraj Swiss Capital.

FP a rămas cu 5,85% din Romgaz, participaţie evaluată în prezent la 606 mil. lei, după ce pe 20 octombrie 2015 a vândut pe bursele de la Bu­cu­reşti şi Londra un pachet de 4,15%pentru 456 mil. lei. Vânzarea de acţiuni Romgaz s-a realizat la un discount de 6% faţă de preţul din piaţă. De pe 20 octombrie până în pre­zent, ac­ţiunile Romgaz s-au depreciat cu 8,6%, faţă de o scă­de­re de 4,2% a indicelui BET, referinţă a bursei de la Bucureşti.

Fondul are nevoie de cash pentru a finaliza cel de-al şase­lea program de răscumpărări, din care mai are de achiziţionat acţiuni în valoare de circa 518 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO