Burse - Fonduri mutuale

FP devine investitor activist la E.ON, după modelul fondului Elliott

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Roxana Pricop

19.05.2015, 00:07 671

Fondul Proprietatea (FP) a cerut completarea ordinilor de zi ale Adunărilor Generale Ordinare a Acţionarilor E.ON Dis­tribuţie România SA şi E.ON Energie România SA, convocate pe 26 mai şi, respectiv, 28 mai, pentru ca acţionarii să aprobe acţionarea în justiţie a membrilor Consiliului de administraţie şi a directorilor E.ON Distribuţie România, E.ON Moldova Distribuţie şi E.ON Energie România, pentru recuperarea daunelor cauzate companiilor prin aprobarea, încheierea şi derularea unor servicii cu E.ON România SRL, acţionarul majoritar al companiilor.

FP este acţionar minoritar la cele trei filiale ale E.ON în Ro­mânia. Conform datelor furnizate de FP, în 2014, valoarea totală a acestor contracte referitoare la consultanţa strategică şi de management se ridică la o sumă estimată de 34,4 mil. lei. FP consideră că serviciile contractate de aceste companii nu sunt necesare, iar preţul plătit de către companii societăţii E.ON România SRL este nejustificat.

Pe de altă parte, E.ON România respinge cu fermitate acuzaţiile FP referitoare la aşa-zisa încălcare a principiilor de guvernanţă corporativă sau la existenţa unui conflict de interese.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO