Burse - Fonduri mutuale

FP mandatează UniCredit pentru a-şi lichida deţinerea de 49% la Salrom, evaluată la 181 de milioane de lei

FP mandatează UniCredit pentru a-şi lichida deţinerea...

Autor: Liviu Popescu

31.08.2017, 00:07 1301

Fondul Proprietatea intenţionează să-şi lichideze deţinerea de 49% pe care o are la Salrom, singurul pro­ducător de sare din România, şi a angajat banca UniCredit pentru a analiza variantele, spune Johan Meyer, coma­na­ger de portofoliu al Fondului Proprietatea, într-un interviu acordat agenţiei de presă Thomson Reuters.

Aceasta este prima ieşire a lui Meyer în media din toamna anului 2016 încoace, adică de când a fost mandatat să îl secondeze pe Greg Konieczny la conducerea Fondului.

Salrom este controlat în proporţie de 51% de stat, iar în 2015 Mihai Tudose, pe atunci ministru al economiei, spunea pentru ZF că ministerul ar fi dispus să cumpere pachetul de 49% din capital pe care Fondul Proprietatea îl deţine la Salrom dacă i se va face o ofertă.

Fondul Proprietatea a intrat în acţionariatul Salrom în 2007, iar în prezent evaluează deţinerea sa la companie la 181 mil. lei, în urcare anuală cu 2,3%, potrivit rapoartelor semestriale publicate pe site-ul Fondului. Spre comparaţie, în 2007 valoarea Salrom în portofoliul Fondului era de 54 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO