Burse - Fonduri mutuale

Franklin Templeton: Nimeni nu aduce companii „în lichidare” pe Bursa de la Londra

Franklin Templeton: Nimeni nu aduce companii „în...

Autor: Liviu Popescu

28.09.2016, 00:04 1112

Franklin Templeton, adminis­tra­torul Fondului Proprietatea, susţine că nu inten­ţionează să lichideze FP şi aduce ca argument în acest sens lis­ta­rea secundară de la Londra şi pro­gra­mul activ de relaţii cu investitorii, ca replică la articolul ZF de marţi cu pri­vire la calitatea mai degrabă de lichi­dator a FP decât cea de admi­nistrator.

„Companiile în lichidare nu au un program proactiv de relaţii cu investitorii. Nu în ultimul rând, de la finalul anului 2010 şi până la 31 august 2016 (o perioadă de aproape 6 ani) valoarea totală a activului net al Fon­dului (VAN) a scăzut cu 21%, de la 15,3 miliarde lei la 12 miliarde lei. În medie, înseamnă 3% pe an – deci un ritm foarte scăzut dacă cineva ar ur­mări lichidarea completă”, mai spune Franklin Templeton.

ZF a scris luni, pe baza a două co­mentarii de la analiştii de pe piaţa de capital, că Fondul Pro­prietatea îşi lichidează de­ţinerile la companiile româ­neşti, în ultimii trei ani vânzând deţineri de circa 2,4 mld. lei (540 mil. euro) la companii precum Romgaz, Trans­electrica, Transgaz, la dis­counturi chiar şi de 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO