Burse - Fonduri mutuale

Garanti a listat obligaţiuni de 300 mil. lei pe bursă şi vizează o creştere a activelor bancare de 15%

Ufuk Tandogan, CEO al Grup Garanti România

Ufuk Tandogan, CEO al Grup Garanti România

Autor: Andrei Cîrchelan

26.06.2014, 20:02 305
Garanti Bank România a lansat ieri spre tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) obligaţiuni corporative în valoare de 300 milioane de lei (68 mil. euro) subscrise printr-o emisiune la începutul lunii de către 24 de investitori, inclusiv Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
 
„Au fost 24 de investitori în total, care pot fi împărţiţi în cinci categorii: bănci, fonduri de in­vestiţii, fonduri de pensii, asigurători şi insti­tuţii financiare internaţionale. (...) Toţi inves­ti­torii sunt din România, cu excepţia (BERD)“, a declarat Cristian Geanaliu, di­rec­tor executiv al diviziei de trezorerie şi instituţii financiare în cadrul Garanti Bank România.
 
Prin emisiunea de obligaţiuni corporative, prima acţiune de acest fel derulată de Garanti Bank în România, banca a atras 300 mil. lei din piaţă. Obligaţiunile au o maturitate de cinci ani şi o dobândă anuală de 5,47%. Oferta s-a deschis în data de 26 mai şi a fost închisă pe 27 mai după ce a fost subscrisă integral.
 
„Scopul principal al emisiunii de obli­ga­ţiuni a fost asigurarea finanţării pentru viitoa­rele proiecte - referitoare la retail, IMM-uri şi cor­porate banking. Al doilea scop este di­ver­si­fi­carea surselor de finanţare. Piaţa inter­ban­cară din România şi clienţii furnizează finan­ţare pe termen scurt şi am căutat finanţare pe termen mediu“, a mai spus Geanaliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO