Burse - Fonduri mutuale

Ged Capital: Anul 2016 va fi un an al exit-urilor pentru fondurile de investiţii

Ioana Lazăr, director general adjunct al Ged Capital

Cred că acum este un moment în care poţi obţine în România într-o vânzare un multiplu de 2x (să vinzi la un preţ dublu faţă de cel plătit - n.red.). Problema cea mai mare în România acum este să atragem investitori străini care în criză s-au orientat către alte pieţe.

Ioana Lazăr, director general adjunct al Ged Capital Cred că acum este un moment în care poţi obţine în România într-o vânzare un multiplu de 2x (să vinzi la un preţ dublu faţă de cel plătit - n.red.). Problema cea mai mare în România acum este să atragem investitori străini care în criză s-au orientat către alte pieţe.

Autor: Cristina Roşca

25.09.2015, 00:08 2109

O serie de proiecte de investiţii ale Ged au ajuns deja la un „mariaj“ de opt ani, motiv pentru care fondul se gândeşte la exit.

Fondul spaniol de investiţii Ged Capital, cu o capitalizare de 150 de milioane de euro, se uită către achiziţii noi în domenii precum IT, turism sau energie, însă ana­lizează şi posibilitatea de a face exit din unele businessuri în care este astăzi im­plicat. Ged Ca­pital este astăzi acţionar al Diame­dix (echipamente medicale), Info­press (tipărituri), grupului Happy Tour (turism), Continental (hoteluri, unde este acţionar minoritar) şi TEB (energie).

„Cred că economia României a ieşit din criză, că businessurile încep să recu­pereze valoare. Este momentul ca fondurile de investiţii să profite de această conjunctură, astfel că eu cred că 2016 va fi un an al exiturilor“, spune Ioana Lazăr, director general adjunct al Ged Capital. Absolventă a Facultăţii de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice, ea s-a angajat în cadrul Ged România în 1996, imediat după absolvire, în poziţia de analist financiar. Doar un an mai târziu a plecat la biroul central al fondului din Madrid, unde trebuia să rămână pentru o perioadă de şase luni. Aceasta s-a transformat în 17 ani, perioadă în care ea s-a ocupat de dezvoltarea fondurilor Ged aflate la început de drum. A locuit în Madrid şi Sevilla, iar ultima poziţie deţinută în Spania a fost cea de director de investiţii. În 2014 a decis să se întoarcă pe piaţa locală şi să preia funcţia de director general adjunct al Ged Capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO