Burse - Fonduri mutuale

Gigantul american Invesco şi-a triplat investiţiile în acţiuni româneşti

Gigantul american Invesco şi-a triplat investiţiile în...

Autor: Roxana Pricop

03.08.2015, 00:08 1420

Grupul american Invesco, în top 20 cei mai mari manageri de bani din lume, a ajuns la investiţii de 26 de milioane de dolari (106 milioane de lei) pe bursa de la Bucureşti, de aproape trei ori mai mari decât în luna martie, graţie luării de noi poziţii la Banca Transilvania şi la Transgaz.

Gigantul american, cu active totale în gestiune de 803 miliarde de dolari, a intrat pe bursa de la Bucureşti prin intermediul a două fonduri de investiţii: European Small Company, cu active de 384,5 milioane de dolari (1,5 mld. lei) şi International Small Company, cu active de 380,8 milioane de dolari (1,5 mld. lei). Ziarul Financiar a scris în luna mai că cele două fonduri de investiţii au făcut primul plasament pe bursa de la Bucureşti prin achiziţia în luna martie a unui milion de acţiuni Romgaz (SNG), evaluate la 9,2 milioane de dolari, marcându-şi astfel revenirea pe bursa de la Bucureşti după mai bine de un deceniu de absenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO