Burse - Fonduri mutuale

Grecii de la MJ Maillis opresc productia din Romania si trimit angajatii acasa

Grecii de la MJ Maillis opresc productia din Romania si trimit angajatii acasa
14.06.2009, 17:55 111

Producatorul si distribuitorul de ambalaje MJ Maillis Romania (MJM), din Ilfov, parte a grupului grec cu acelasi nume, va opri productia si va disponibiliza, prin concedieri colective, salariatii care desfasoara aceasta activitate, masura urmand sa afecteze circa jumatate dintre cei 130 de salariati ai companiei.

Decizia a fost luata in cadrul unei adunari generale a actionarilor care s-a desfasurat joi. Compania ramane astfel doar cu activitatea de distributie.
"Prin incetarea productiei si asigurarea de surse alternative de aprovizionare cu marfuri, societatea dezvolta o baza mai buna de costuri, ceea ce va duce la cresterea competitivitatii vanzarilor firmei si a marjei de profit", se arata intr-un raport al companiei transmis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Totodata, actionarii au aprobat radierea din Registrul Comertului a punctelor de lucru din Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara si de pe soseaua Bucuresti-Targoviste, folosite pentru activitati de depozitare. Activitatile de depozitare se vor face la sediul principal al firmei din Buftea.
"Aceasta masura va duce la o reducere semnificativa a costurilor societatii cu livrarea produselor si va avea un impact minor sau nu va avea niciun impact asupra volumului de operatiuni", se mai precizeaza in raport.
Producatorul de ambalaje a mai oprit activitatea de productie, in intervalul 15 aprilie-15 mai, ca urmare a scaderii cererii, decizia afectand 68 de angajati, ale caror contracte de munca au fost suspendate.
MJ Maillis Romania a avut anul trecut un numar mediu de 130 de salariati.
In primul trimestru al acestui an, pierderile MJ Maillis au urcat de peste sapte ori, la 1,3 mil. lei (310.000 de euro), fata de perioada similara din 2008. Veniturile au scazut in primele trei luni cu 31%, de la 17 mil. lei la 11,7 mil. lei (2,8 mil. euro). Circa 17% din cifra de afaceri realizata anul trecut au provenit din vanzarea produselor proprii pe pietele din UE, vanzarile interne reprezentand peste 80% din total.
Firma a bugetat pentru acest an venituri in crestere cu 8%, de la 67,8 mil. lei la 73,2 mil. lei, si un castig brut de 1,46 mil. lei, dupa ce in 2008 a inregistrat pierderi de 7,44 mil. lei. Compania s-a confruntat cu o scadere semnificativa a cererii in ultimul trimestru al lui 2008.
Compania produce paleti si ambalaje secundare (care nu intra in contact direct cu produsul final), destinate in special industriei alimentare, masini si dispozitive de ambalat si detine o retea de distributie proprie in principalele zone industriale.
Actiunile firmei sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori, iar ultima tranzactie, din 28 ianuarie, s-a realizat la un pret de 2,1 lei pe titlu. La aceasta cotatie MJ Maillis are o capitalizare de circa 5 mil. euro.
Compania este controlata de MJ Maillis Grecia, cu o participatie de 81,7% din actiuni. MJ Maillis Romania a fost infiintata in 1994 si si-a inceput activitatea ca distribuitor al produselor companiei-mama MJ Maillis Grecia. Un an mai tarziu, firma a deschis o unitate de productie la Buftea, langa Bucuresti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO