Burse - Fonduri mutuale

Greg Konieczny, FP: Încheierea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica elimină ultima piedică din calea listării companiei la bursă

Greg Konieczny,  CEO şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea

Greg Konieczny, CEO şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea

Autor: Cristina Bellu

31.03.2017, 15:05 378

Adoptarea deciziei favorabile a Curţii de Apel Bucureşti în legătură cu încheierea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica elimină ultimul impediment în calea listării companiei pe bursa de valori, declară Greg Konieczny,  CEO şi Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

“Ne exprimăm încrederea că finalizarea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica va permite Ministerului Energiei să accelereze listarea companiei pe bursa de valori, în primul rând, prin asigurarea numirii membrilor unui nou Consiliu de Supraveghere pentru un mandat de patru ani, în următoarea AGA a Hidroelectrica, programată pentru 19 aprilie”, spune Konieczny.

Totodată, managerul FP precizează că aceste noi numiri pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica sunt fundamentale nu doar procesului de listare, dar şi pentru stabilitatea şi dezvoltarea companiei pe termen lung, în calitatea ei de lider pe piaţa energiei din România.

“Considerăm că perpetuarea inutilă a status quo-ului de interimat pentru Consiliul de Supraveghere al unei companii de o asemenea anvergură aduce riscuri uriaşe pentru acţionarii ei.“

Consilul urmează să voteze, la rândul său, printr-o procedură de selecţie transparentă, noua conducere executivă.

Hidroelectrica, cel mai valoros activ al statului român, a adunat un profit de un miliard de euro în perioada 2013-2016 şi o EBITDA anuală de 500 de milioane de euro, spune Euro Insol, fostul administrator judiciar al companiei în perioada insolvenţei.

În insolvenţă,valoarea de piaţă a companiei s-a dublat de la 2 miliarde de euro în 2012 la 4 miliarde de euro în 2016.

Fondul Proprietatea, administrat de americanii de la Franklin Templeton, are participaţii importante în mai multe companii listate pe piaţa de la Bucureşti, printre care în cadrul companiei petroliere OMV Petrom (SNP), Nucleraelectrica (SNN) sau BRD. În acelaşi timp, fondul mai este acţionar al unor companii nelistate precum Hidroelectrica, Aeroporturi Bucureşti, Administraţia Porturilor Maritime sau Salrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO