Burse - Fonduri mutuale

​Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea: Devine din ce în ce mai puţin probabil ca listarea Hidroelectrica să aibă loc înainte de finele anului

​Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea:...

Autor: Liviu Popescu

28.02.2017, 15:33 607

Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, susţine că dacă nu va fi luată o decizie foarte clară si un angajament ferm la cel mai înalt nivel in Guvern pentru listarea Hidroelectrica, devine din ce în ce mai puţin probabil ca această listare să aibă loc înainte de finalul anului.

„În această dimineaţă, însă am avut o întâlnire cu premierul care ne-a asigurat de dorinţa Guvernului de a pune în mişcare acest proces cât mai repede cu putinţă”, a spus Konieczny azi la o conferinţă de presă.

Fondul evaluează participaţia de 20% la Hidroelectrica la 3,3 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că întreaga companie energetică este evaluată la 17 mld. lei.

„Cu Hidroelectrica, cea mai mare dintre deţinerile noastre, cu o cotă de 40% din valoarea activului net al Fondului Proprietatea, suntem încă în situaţia de a avea un consiliul interimar şi un management interimar. Aceasta este, într-adevar, o situaţia riscantă pentru o companie de o asemenea dimensiune şi de o asemenea importanţă strategică pentru piaţa electricităţii din România”, a mai spus Konieczny.

“Guvernul anterior a concluzionat procesul de selecţie a noului Consiliu de Administraţie al Hidroelectrica, în acord cu principiile guvernanţei corporative din companiile de stat. Exista o listă lungă şi o listă scurtă de candidaţi, iar unii dintre ei sunt candidaţi foarte buni, de aceea sperăm să avem într-o lună o decizie din partea Guvernului, care într-un final să numească noul Consiliu pentru următorii patru ani”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO