Burse - Fonduri mutuale

Greg Konieczny, vicepreşedinte Templeton Emerging Markets Group: Dintre pieţele de frontieră din Europa de Est, cea mai atractivă din punctul nostru de vedere este România

Greg Konieczny, vicepreşedinte Templeton Emerging...

Autor: Liviu Popescu

01.09.2016, 12:22 508

Dintre pieţele de frontieră din Europa de Est, cea mai atractivă din punctul nostru de vedere este România. Există chilipiruri din punct de vedere al evaluărilor, randamente ridicate ale acţiunilor şi perspective bune pentru oferte publice iniţiale ale unor companii de stat, dar si private, consideră Greg Konieczny, vicepreşedinte Templeton Emerging Markets Group şi manager al Fondului Proprietatea, cea mai mare afacere românească.

„Produsul intern brut a avut o evoluţie solidă în ultimii ani, iar în primul semestru din 2016 a înregistrat o creştere de 5%, ceea ce plasează România în poziţia de a deveni economia cu cea mai rapidă creştere din Uniunea Europeană”, adaugă Konieczny.
 

Fondul Proprietatea (Fondul) a fost înfiinţat pentru a-i despăgubi pe românii ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist, iar Franklin Templeton este managerul de investiţii din 2010.

„Fondul este cel mai mare fond de investiţii închis din regiune, iar după listarea sa la Londra a devenit al cincilea cel mai mare fond de pe această piaţă. Ceea ce face fondul unic, din moment ce România este încă o piaţă de frontieră, este mărimea sa în termeni de active comparativ cu piaţa locală de capital.”

Fondul deţine participaţii minoritare în cele mai mari şi mai importante companii de stat şi private româneşti din sectoarele energie şi infrastructură. Peste jumătate din portofoliu este reprezentat încă de companii nelistate.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO