Burse - Fonduri mutuale

Grigore Chis vrea sa reinventeze Broker Cluj. "O vom reorganiza de la zero. Vom face echipe pentru ultra-speculatii."

Grigore Chis vrea sa reinventeze Broker Cluj. "O vom reorganiza de la zero. Vom face echipe pentru ultra-speculatii."

Grigore Chis, noul director general al Broker, spune ca va alcatui o echipa care sa speculeze zilnic pe bursele de la Bucuresti si Sibiu in limita a 10% din active.Grigore Chis, noul director general al Broker, spune ca va alcatui o echipa care sa speculeze zilnic pe bursele de la Bucuresti si Sibiu in limita a 10% din active.

21.06.2009, 18:38 381

Conducerea firmei de intermediere a decis la finele saptamanii trecute sa-l aleaga pe Grigore Chis in functia de director general al societatii, printre numele vehiculate in piata ca figurand pe lista de candidati pentru sefia Broker mai numarandu-se Marius Plugaru, fostul director general al Fortius Finance, si Florin Aldea, fostul director al Alpha Finance. Florica Venter, care fusese numita director general interimar, va ocupa functia de director general adjunct al Broker Cluj.

"L-am ales pe Chis pentru ca este un broker cunoscut in piata, este specializat in administrarea de portofolii, a lucrat la Broker si este chiar membru fondator. Este agreat de colectivul de brokeri ai societatii si planul lui de reorganizare ne-a condus in cele din urma la Chis Grigore. Nu este nevoie sa mai fie validat de AGA, deoarece conducerea numeste directorii", a declarat Anton Ionescu, presedintele Broker Cluj.
Grigore Chis a fost pana in 2005 director de tranzactionare la Broker Cluj, el plecand mai apoi ca manager de portofoliu la BT Asset Management.
Presedintele firmei de intermediere a precizat ca si alti fosti angajati ai Broker si-au exprimat dorinta de a se intoarce in societate odata cu plecarea fostului director general si presedinte Petru Prunea, caruia i-a fost interzis sa mai profeseze timp de cinci ani in urma unui scandal de frauda la agentia din Deva a Broker.
Grigore Chis spune ca si-ar putea aduce oameni din exterior pentru a pune bazele noii echipe a Broker, dar pentru moment conducerea nu s-a decis in aceasta privinta.
"Am cateva persoane in minte la care as putea apela daca exista posturi in Broker care nu pot fi ocupate de oamenii pe care-i avem. Deja a fost angajata o persoana la control intern care a lucrat 5 ani la BT Securities", spune Chis.
Potrivit unor surse din piata, printre cei din echipa noului director ar putea face parte Mirela Maxim, directoarea sucursalei din Bucuresti a firmei de brokeraj Interdealer Capital Invest.
 
Care este planul de restructurare al lui Chis
Noul director general al Broker spune ca se bucura de suportul conducerii in ceea ce priveste planul de reorganizare, principalele directii ale acestuia fiind implementarea unei structuri bazate pe centre de profit, separarea activitatii de gestionare a portofoliului propriu de clientela prin crearea unei divizii care se va ocupa special de acest lucru si restructurarea portofoliului de actiuni prin introducerea unor reguli clare, asemanatoare celor ale fondurilor mutuale.
"O sa restructuram Broker pe centre de profit, care vor fi in prima faza la Bucuresti, Cluj, Oradea si Timisoara si sa avem doar agentii in afara Clujului. In viitorul mai indepartat vrem sa atacam si alte orase importante si aici ma gandesc la Iasi, Brasov sau Constanta", spune Chis.
El a precizat ca la nivelul portofoliului de actiuni societatea urmeaza sa intre in plasamente lichide si sa lichideze din plasamentele in societati inchise.
"Vom avea doua tipuri de investitii: unele pe termen mediu si lung si alte investitii speculative. Spre exemplu vreau ca un procent din active, nu mai mult de 10%, sa fie ultra-speculative care sa fie administrate de o echipa de 2-3 traderi care sa speculeze zilnic sau saptamanal pe Bursa si Sibex si vor avea limite clare de profit si pierdere", spune Grigore Chis. Noul sef al Broker vrea sa impuna un set de reguli privind gestionarea portofoliului de actiuni ca de exemplu limite de expunere fata de un emitent calculata ca procent din active. Pe partea de clientela, Chis vrea sa atace agresiv tranzactionarea online prin introducerea in viitorul apropiat a unei platforme pentru tranzactionarea pe pietele internationale.
"Vrem ca site-ul Broker sa fie unul dintre cele mai profesioniste si cele mai complete. Unele site-uri ee la ofera servicii de analiza tehnica, dar nu fundamentala, unele informatii despre companiile de la BVB, dar nu de pe RASDAQ, alte informatii interne, dar nu internationale. Vreau sa aduc toate aceste informatii pe site-ul Broker si acest lucru nu presupune resurse prea mari. Nu cred ca suma de 100.000 de dolari pe care Patriciu spunea ca o investeste in platforma de tranzactionare internationala este un efort prea mare pentru Broker", a conchis Chis.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO