Grupul Bîlteanu, pus de ASF să vândă acţiuni SIF 2 de 35 milioane de lei

25 iun 2014 Autor: Roxana Pricop

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a obligat grupul de acţionari din care face parte Dragoş Bîlteanu, şeful SIF Banat-Crişana, alături de SIF Muntenia, SIF Banat-Cri­şana, Avicola Bucureşti şi Biofarm să vândă un pachet de 5,41% din acţiunile SIF Moldova (SIF2) în valoare de 35 milioane de lei (8 mil.euro) pentru că acţionează concertat.
 
Potrivit ASF, grupul de ac­ţio­nari deţine cumulat 10,41% din SIF Moldova, iar de­ţi­nerile la SIF-uri sunt limi­tate de lege la 5% din ca­pital.
 
Anunţul a fost făcut de ASF după închiderea şedinţei de tranzacţionare de luni, iar investitorii au reacţionat puternic la ştire în şedinţa de marţi, când acţiunile SIF Banat-Cri­şana au crescut cu până la 3% iar cele ale SIF Moldova cu 2%. Mai mult, pe bursă a fost raportată o tranzacţie de tip deal cu 2,5 milioane de acţiuni SIF 2 (0,48% din capital) în valoare de 3,3 milioane de lei. Tranzacţia a fost încheiată la un preţ de 1,29 lei/titlu, cu aproa­pe 1% peste cotaţia acţiunilor de luni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.06.2014

 

Cuvinte cheie:
sif
, actiuni
, grup
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide