Burse - Fonduri mutuale

Grupul BT vinde acţiuni SIF1 de 13,6 mil. euro ca să nu rişte sancţiuni de la CNVM

Grupul BT vinde acţiuni SIF1 de 13,6 mil. euro ca să nu rişte sancţiuni de la CNVM

Autor: Adrian Cojocar

14.11.2010, 23:48 30

Banca Transilvania (TLV) şi alte cinci firme din grup au scos lavânzare un pachet de 4,34% din titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1)la un preţ de 2,45 lei/acţiune, de circa 2,3 ori mai ridicat decâtultima cotaţie din piaţă, de 1,05 lei/titlu. Preţul cerut de grupulBT pe pachet este de 58,4 mil. lei (13,6 mil. euro), în timp ce peBursă acesta este evaluat la circa 25 mil. lei (5,8 mil. euro)."Acum suntem în faza în care am contestat ordonanţa CNVM şi nu amprimit răspuns.

Totodată s-a scurs termenul de 90 de zile în care trebuie să nesupunem ordonanţei şi de aceea am făcut acest pas. Singurul preţ pecare-l considerăm corect este activul net/acţiune. Am luat deciziade vânzare pentru entităţile pe care le administrăm noi, nu avemlegătură cu celelalte entităţi la care face CNVM referire", aprecizat Radu Hanga, directorul general al BT Asset Management.Arbitrul pieţei, CNVM, a emis în luna august o ordonanţă prin careobligă mai multe firme prezumate ca făcând parte din grupul BT săîşi reducă participaţia la SIF Banat-Crişana la 1%, de la17,28%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO