Grupul care controlează Kika şi Pepco în România se prăbuşeşte la bursa de la Frankfurt cu 60% pe fondul unor nereguli contabile. Compania pierde 8 mld. euro în câteva ore

7 dec 2017 Autor: Liviu Popescu

Steinhoff International Holdings, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă la nivel mondial, care în România controlează magazinele Kika şi Pepco, se prăbuşea ieri pe bursa de la Frankfurt în urma demisiei directorului general pe fondul unor nereguli contabile, scrie Bloomberg. 

Ieri după-masă acţiunile Steinhoff scădeau cu 60%, ceea ce înseamnă că din valoarea de piaţă a companiei dispăreau 8 miliarde de euro. Agenţia de presă Thomson Reuters notează că demisia directorului general, în această funcţie de două decenii, a şocat investitorii care au susţinut reinventarea rapidă a companiei, un lanţ sud-african de mobilă într-un imperiu internaţional de retail.

Compania a anunţat joi că „au apărut informaţii care au legătură cu neregulile contabile care necesită investigaţii suplimentare” şi că miliardarul Christo Wiesse, acţionar al Steinhoff şi unul dintre cei mai bogaţi sud-africani, va prelua interimatul companiei.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.12.2017

 

Cuvinte cheie:
nereguli
, bursa
, companie
, control
, fond
, frankfurt
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide