Burse - Fonduri mutuale

Grupul chinez Alibaba, cea mai mare listare din istorie, vine pe sistemul alternativ de la Bucureşti

Grupul chinez Alibaba, cea mai mare listare din istorie,...

Autor: Ioana Tudor, Roxana Pricop

22.10.2014, 00:06 708
Acţiunile grupului chinez de comerţ elec­tro­nic Alibaba Group, care s-a listat pe bursa de la New York toamna aceasta în urma celei mai mari oferte publice iniţiale de acţiuni (IPO) derulate vreodată pe bursa americană, vor intra la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) al bursei de la Bucureşti la începutul lunii decembrie.
 
Firma de brokeraj Tradeville le va aduce la tranzacţionare la Bucureşti alături de ac­ţiunile a patru mari companii, listate pe bursa din Frankfurt: Deutsche Post, una dintre cele mai mari companii de curierat din lume, com­pania aeriană Lufthansa, grupul financiar Com­merz­bank şi producătorul de com­po­nente auto Con­ti­nental, toate prezente cu operaţiuni şi în Româ­nia.
 
Firma de brokeraj Tradeville a anun­ţat că va aduce la tranzacţio­nare acţiunile celor cinci companii în jurul datei de 2 decembrie.  Cele cinci companii au fost selectate în funcţie de istoricul tranzacţiilor pe sectoarele existente pe ATS, dar şi pentru a completa oferta de industrii care nu se regăsesc pe piaţa prin­cipală a bursei, precum operatori aeropor­tuari şi curierat. Pe de altă parte, Trade­ville va renunţa înce­pând cu 4 de­cem­brie la calitatea de market maker pentru ac­ţiu­nile Heine­ken, L’Oreal, Chris­tian Dior, Danone şi OMV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO