Burse - Fonduri mutuale

Grupul Teraplast a raportat afaceri de 427 mil. lei în 2017, plus 7% şi estimează dublarea veniturilor în 2018

Grupul Teraplast a raportat afaceri de 427 mil. lei în...

Autor: Cristina Bellu

16.02.2018, 11:57 352

Grupul Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România şi unul dintre principalii producători de materiale pentru piaţa construcţiilor şi a instalaţiilor, care are listată la bursa românească societatea Teraplast (TRP), a raportat pentru 2017 afaceri de 427 mil. lei, plus 7% faţă de anul precedent, estimând pentru anul în curs afaceri de peste 900 de milioane de lei.

În perioada raportată, profitul operaţional (EBITDA) al grupului a fost de 41 milioane lei, în scădere cu circa 34% faţă de 2016, pe fondul lipsei de investiţii în infrastructură care a impactat semnificativ compania Teraplast, în particular divizia de instalaţii şi amenajări.

“Anul acesta estimăm o creştere de peste 100% a EBITDA, după ce anul trecut am investit masiv într-o serie de achiziţii importante, care vor avea o contribuţie majoră la rezultatele Grupului.”, menţionează raportul Teraplast.

2017 a fost marcat de achiziţia producătorului de panouri sandwich Interlemind din Serbia, în iunie 2017, în urma unei investiţii care a depăşit 6 milioane de euro.
Interlemind este prima fabrică din străinătate deschisă după 1990 şi aflată integral în proprietatea unei firme româneşti.

Tot în 2017, Teraplast a încheiat acorduri pentru achiziţionarea pachetului de 67% din Depaco, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică, prin brandul Wetterbest, grupul preluând controlul Depaco în ianuarie 2018, după obţinerea avizului favorabil de la Consiliul Concurenţei.

Grupul a continuat cu preluarea Politub, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa ţevilor de apă şi gaz, care a intrat integral în portofoliul TeraPlast începând cu luna octombrie a anului trecut. Din decembrie 2017, Politub a transferat business-ul către TeraPlast ca un tot unitar, devenind divizia de ţevi polietilenă a TeraPlast.

Grupul TeraPlast include societatea TeraPlast (producător de ţevi, granule şi profile din PVC), filialele TeraSteel Bistriţa şi TeraSteel Serbia (producători de panouri sandwich şi structuri metalice zincate), TeraGlass (producător de ferestre şi uşi din PVC), TeraPlast Logistic (începând cu iunie 2016 coordonează activităţile logistice ale Grupului),  TeraPlast Ungaria (distribuitor), divizia de polietilenă (fosta Politub, producător de ţevi din polietilenă) precum şi societatea Depaco (producător de ţiglă metalică).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO